English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα καρτέλ… των σούπερ μάρκετ Προχώρησαν μαζικά σε αυξήσεις τιμών των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας…

Μπορεί η κρίση να έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα, αλλά κάποιοι συνεχίζουν προκλητικά το «χαβά» τους, μη δίνοντας δεκάρα για το πόσα παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα και πόσοι πολίτες ψάχνουν πλέον να βρουν φαγητό από τα σκουπίδια…
Ο λόγος για τις μεγάλες πολυεθνικές και εγχώριες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες προχώρησαν συντονισμένα σε αυξήσεις των τιμών προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, βλέποντας ότι έχει αυξηθεί η ζήτησή τους!


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τρόφιμα, γάλατα, απορρυπαντικά, καλλυντικά και χαρτικά ακρίβυναν έως και 23,48%, σε μία άνευ προηγουμένου ανατίμηση εν μέσω οικονομικής κρίσης.


Να τονίσουμε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα πωλούνται φθηνότερα σε σχέση με τα επώνυμα, γιατί δεν επιβαρύνονται από κόστη διαφήμισης, προβολής στα ράφια και συσκευασίας, προσφέροντας στην ουσία καθαρά κέρδη στους ομίλους του λιανεμπορίου. Carrefour, Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market, Βερόπουλος και Μασούτης, όμως, δε «μάσησαν» και βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν περισσότερα κέρδη.




Πηγή: http://news.youropia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου