English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τι κουβαλάς στο πορτοφόλι σου ...

Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα

Όταν αποφασίζεις να γεμίσεις το πορτοφόλι σου πρέπει να ξέρεις πως επιτυχία σημαίνει...


να πάρεις όλα όσα χρειάζεσαι αλλά το πορτοφόλι να παραμείνει λεπτό για να μην «φουσκώνει» πολύ η τσέπη που θα το βάλεις.

Ένα γεμάτο πορτοφόλι μοιάζει σαν «εξόγκωμα» στα ρούχα σου και πολλές φορές οι τσέπες των παντελονιών σου μπορεί να προσαρμοστούν στο μέγεθος του πορτοφολιού και ακόμα και όταν είναι άδειες να φαίνονται πιο «ανοιχτές».

Άχρηστα χαρτιά και κάρτες που δεν χρειάζονται στην έξοδό σου καλύτερα να μένουν σπίτι.

Μετρητά: Μπορεί να έχεις τις πιστωτικές κάρτες μαζί σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάς μετρητά. Υπάρχουν πληρωμές που χωρίς μετρητά δεν γίνονται. Τα τσιγάρα, τα ποτά και το ταξί θα τα πληρώσεις βγάζοντας το πορτοφόλι σου και γι αυτό πάντα πρέπει να έχει χρήματα μέσα.

Ταυτότητα: Οι κάρτες μέλους κάθε γκρουπ (τένις, σινεμά κ.λπ.) που συμμετείχες τον τελευταίο μήνα δεν χρειάζονται στο πορτοφόλι σου εκτός αν ξέρεις από πριν ότι θα τις χρειαστείς για τη συγκεκριμένη έξοδο. Ωστόσο η ταυτότητα με τα στοιχεία σου πρέπει να βρίσκεται στο πορτοφόλι σου σε περίπτωση που χρειαστεί να δείξεις κάπου τα στοιχεία σου.

Πιστωτικές κάρτες: Δύο κάρτες αρκούν. Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης βέβαια και δύο κάρτες υπερβολή είναι. Μια κάρτα για αναλήψεις από μηχανήματα ATM και μια πιστωτική είναι ένας καλός συνδυασμός για να μην «ξεμείνεις».

Επαγγελματικές κάρτες: Περίπου 10 επαγγελματικές κάρτες με το όνομα το τηλέφωνο και το e-mail σου πάντα χρειάζονται. Ακόμα και αν δεν έχεις δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε ακριβό, ούτε χρονοβόρο να εκτυπώσεις κάποιες. Θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τις επαγγελματικές επαφές σου και να δημιουργήσεις νέες.

Εκπτωτικές κάρτες: Κλασικό πρόβλημα... πας στο ταμείο και σε ρωτάνε: «Έχετε την κάρτα του καταστήματός μας...;» και παρόλο που είναι από τις λίγες εκπτωτικές που έχεις, την έχεις αφήσει σπίτι. Για να αποφύγεις τέτοιου είδους καταστάσεις πάρε τις εκπτωτικές κάρτες που είναι πιθανών να χρησιμοποιήσεις. Μπορείς επίσης να έχεις πάντα μερικές εκπτωτικές κάρτες καταστημάτων για μέρη που επισκέπτεσαι συχνά.

http://www.delamagen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου